Tjänster – Plasmapen/Fibroblast

Plasmapen/Fibroblast

Vad är Plasma Pen?

Plasma Pen är den senaste proceduren för att stimulera förlust av kollagen samt reducera rynkor och slapp hud. När vi åldras, producerar vi mindre kollagen och tappar elasticitet, vilket orsakar slapp hud och rynkor. Plasmapennan är en procedur som riktar sig till en mängd olika tillstånd, inklusive förlust av elasticitet, slapphet och rynkor som normalt har behandlats med fillers eller plastikkirurgi. Detta gör Plasmapennan till en icke-invasiv alternativ behandling till traditionell kirurgi. Det är ett utmärkt alternativ för dig som inte är intresserad av dyra operationer som ögonlyft, nacklyft och ögonbrynslyft. Plasma Pen är en FDA-godkänd, CE-godkänd enhet som används för att utföra fibroblastterapi, en teknik som används för att stimulera produktionen av kollagen i huden.

Hur fungerar Plasma Pen?

Plasma Pens unika teknologi arbetar på elektricitet, som omvandlas till gasformigt, di atomiskt kväve. Denna energidrivna gas appliceras på behandlingsområdet, som används som en abrasion på mikronivå till överhudsskiktet av huden (det översta eller yttersta lagret) och värmer och stimulerar även de djupare skikten.

Processen genom vilken en plasmapenna fungerar kallas ”fibroblast” uppkallat efter fibroblaster, som är en vanlig typ av celler i kroppens bindväv. Fibroblaster är ansvariga för att producera kollagen, och genom att stimulera kollagenproduktionen kan Plasma Pen-behandlingen fylla ut rynkor, strama upp slapp hud och mer. Plasma Pen-behandlingar tar vanligtvis cirka en timme. Behandlingar för större områden, som i fallet med bristningar eller slapp armhud, kan ta upp till två timmar och kan till och med delas upp i flera sessioner.

Vilka områden kan behandlas med plasmapen?
 • Slapp eller överflödig hud – Oftast runt ansiktet, käkarna eller halsen. Plasma Pen-behandling kan dock användas på nästan alla delar av kroppen som har lös hud från åldrande eller viktminskning.
 • Ögon – Svullnader och påsar under ögonen kan behandlas framgångsrikt med plasmapen. I vissa fall kan det till och med vara ett lönsamt alternativ till ögonlyftskirurgi.
 • Rynkor och fina linjer
 • Ärr – Inklusive acneärr och bristningar.
 • Milia – Döda celler under epidermis som visas i form av vita knölar.
 • Spindelvener. Vridna blodkärl som kan ses genom huden.
Hur länge håller resultatet?

Liksom de flesta icke-kirurgiska estetiska ingrepp kan effekten av din Plasma Pen-behandling avta med tiden eller kräva ytterligare behandlingar för att upprätthålla resultatet. 

En framgångsrik Plasma Pen-behandling stimulerar kollagenproduktionen i en sådan utsträckning att resultaten märks i flera år. Fördelarna med fibroblast varar vanligtvis i minst tre eller fyra år, och ibland till och med längre än så!

Att tänka på innan behandlingen

Man kan förvänta sig lite obehag under behandlingen. Vi applicerar dock lokalbedövningsmedel för att bedöva målområdet under hela proceduren. Bedövande medel kan appliceras igen mellan passen vid behov. Många kunder upplever ingen smärta alls. Är man extremt smärtkänslig rekommenderar vi att ta smärtstillande läkemedel ca 20-30 minuter innan behandlingen (Viktigt att rådfråga terapeut/husläkare innan behandlingen).

Att tänka på efter behandlingen

Även om Plasma Pen-behandling arbetar på mikronivå, kan det orsaka små brännliknande sår runt det behandlade området. Dessa skador är vanligtvis väldigt ytliga och resulterar endast i mindre missfärgning och svullnad. Läkningen från Plasma Pen-behandling kan beskrivas som en extremt liten solbränna eller tatuering, och försvinner vanligtvis naturligt inom några dagar efter behandlingen.

Blåmärken, svullnad och övergripande obehag kan ibland kvarstå efter läkningsperioden. Dock väldigt sällsynt att dessa symtom varar mer än fem till sju dagar och kan vanligtvis behandlas med vanliga receptfria läkemedel.

 • Håll det behandlade området torrt tills sårskorporna är helt läkta.
 • Låt sårskorporna läka naturligt – plocka eller gnugga inte på dem!
 • Undvik att använda smink (eller andra hudprodukter som inte uttryckligen rekommenderas av din vårdgivare) på det behandlade området.
 • Minimera din exponering för UV-strålar genom att stanna inomhus, hålla det behandlade området täckt och/eller använda ett brett spektrum solskyddsmedel.
 • Använd inte slipande eller exfolierande hudprodukter i upp till åtta veckor efter behandlingen.
Kontraindikationer

Innan Plasma Pen-behandlingen genomför vi en hälsoundersökning för att säkerställa att fibroblast-behandlingen blir ett säkert och effektivt val för din situation. Undvik Plasmapen, eller diskutera noggrant med din husläkare om du har något av följande:

 • Gravid eller ammande
 • Har metallredskap eller medicinska apparater nära behandlingsområdet
 • Pacemakers eller allvarliga hjärtsjukdomar
 • Diabetes
 • Epilepsi
 • Cancer eller autoimmuna tillstånd som kan hindra normala läkningsprocesser

Boka tid online

%d bloggare gillar detta: