Tjänster – Lashlift

Ögonfransböjning

Vad är lashlift?

Lashlift är en populär behandlingsom har tagit skönhetsbranchen med storm. Med Lashlift får man en stärkande boost, vitamin och keratininpackning på fransarna som tillsammans gör den naturliga fransen längre och tjockare. Behandlingen stärker, förlänger och böjer fransarna. Till skillnad från en ögonfransförlängning ändrar en ögonfranslyft helt enkelt formen och färgen på dina naturliga fransar. Hos de flesta människor växer fransarna utåt snarare än uppåt. Upprättväxande fransar ger emellertid ett mer kosmetiskt tilltalande utseende, och är en perfekt alternativ för dig som inte vill ha fransförlängning, eller inte orkar med fransböjaren och mascara.

Hur länge håller ett lashlift?

Resultaten varar vanligtvis mellan 6-12 veckor, beroende på hur snabbt dina ögonfransar växer och byts ut, och färgen mattas vanligen efter 4-6 veckor. Den normala livscykeln på naturliga fransar är ca 8 veckor. Det är viktigt att upprätthålla resultatet av Lashlift genom att undvika vattenkontakt och mascara, hård träning och dusch de första 48 timmarna efter behandlingen.

Det finns vissa faktorer som kan påverka hållbarheten, såsom hormonell obalans i kroppen då man oftast tappar mer hår/fransar tex. vid första dagarna av menstruationen, första graviditetsperioden, vid amning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, läkeprocesser i kroppen eller liknande.

Kan lashlift orsaka allergiska reaktioner?

Allergiska reaktioner är väldigt ovanligt att få i samband med Lashlift. Vi använder oss av produkter som är helt veganska vilket innebär att dom är allergivänliga. Precis som allt annat kan det medföra en liten risk för allergiska reaktioner, då det oftast är färgen som orsakar reaktionen. Ifall man är överkänslig rekommenderar vi att ett allergitest görs 24 timmar innan bokad tid.

För och nackdelar

Lashlift är en vänlig och skonsam behandling, vilket inte skadar dina naturliga ögonfransar, då behandlingen endast medför mycket vitaminer och mineraler i samband med att fransarna böjs.

Fördelarna med Lashlift är att behandlingen adderar en fyllighet och volym till de naturliga ögonfransarna och framhäver dina ögon. Det lyfter även fransarna, vilket ger en ny dimension i ansiktet och drar ner på sminkrutinerna, då fransförlängningen redan bidrar med mycket för ögats utseende. Dessutom får man en näringsboost som stärker och förlänger den egna fransen.

Nackdelar med lashlift är att det kan orsaka allergiska reaktioner, samt att vätskor, lim och färg kan ge en svidande känsla ifall det kommer i kontakt med ögonen.

Att tänka på innan behandlingen
  • Viktigt att inte bära på kontaktlinser under behandlingen. Rekommendationen är att komma utan linser, alternativt ta ut dom innan behandlingen.
  • Vara osminkad och undvik krämer/serum runt ögonen.
Att tänka på efter behandlingen

Följ instruktionerna i 48 timmar efter behandling för att upprätthålla resultatet. Vid avvikelse av eftervård kan fransarna återgå till sin normala form

  • Undvik all form av smink runt ögonen
  • Undvik vattenkontakt på fransarna
  • Undvik att bada bastu
  • Undvik att bada/duscha i varmt vatten
  • Undvik kontakt på fransarna med fingrarna
  • Använd inte ögonfransböjare

Boka tid online

%d bloggare gillar detta: