Tjänster – Microneedling

Ansiktsbehandling

Microneedling är en beprövad unik behandling som stimulerar produktionen av nytt kollagen genom fina mikroskopiska nålar. EPN är förkortningen på elektroporationsnålarna. Det är en terapi för att bland annat föryngra huden med hjälp av mikronålar som stimulerar huden utan att skapa ärrbildning och ökar den naturliga hudläkningsprocessen för att starta produktionen av nytt kollagen och elatin. Aktuella produkter som appliceras under och efter behandlingen kan absorberas till en djupare nivå i huden, vilket gör dem mer effektiva.
Microneedling används för att förbättra hudton och konsistens, föryngra huden genom reducering av fina linjer och rynkor, reducera ärr och pigmentmärken från akne och solskador och mycket mer!


Vi använder 1NEED – microneedling pennan som är den senaste tekniken för mikrobehandling som är mycket mer effektiv för bättre uppträngning av serum eller NCTF in i huden. Genom microneedlingen öppnas små tillfälliga hål i cellmembranet och serumet eller NCTF kan passera in i cellen i samband med microneedling. Se videon nedan som kort förklarar hur behandlingen går till.

Såhär går behandlingen till:

Innan behandlingen får Du som kund komma på en kort konsultation, där man bland annat fyller i en hälsodeklaration och får information om invidividuell behandlingsprocess. Konsultationen kan ske samma dag som behandlingen utförs. Behandlingen utförs på 3 steg:

 1. Rengöring och neutralisering av hela ansiktet med professionell peeling och ansiktsvatten med aktiva ingredienser.
 2. Microneedling med 1NEED microneedling på hela ansiktet samtidigt som NCTF appliceras.
 3. Lugnande kollagen ansiktsmask med aktiva ingridiender som bla innehåller aloe vera appliceras på hela ansiktet och får verka i ca 20 minuter.
 4. Avslutningsvis appliceras en fuktighetsgivande ansiktskräm.

Vad händer efter behandlingen?

Behandling med Microneedling ger en nästan omedelbar synlig effekt. Efter behandlingen kan man uppleva en rodnad och en liten brännande/varm känsla men som lägger sig helt inom 2-3 dagar. Det är viktigt att man inte exponerar huden med sol 24 timmar efter behandlingen.

​Vad är NCTF?

NCTF (New Cellular Treating Factor) är en vitamincocktail som innehåller 53 aktiva och näringsrika ingredienser och hyaluronsyra. Det är en vätska som reparerar vävnader och återställer den naturliga förlusten av hyaluronsyra som gör att huden återigen byggs upp. NCTF stimulerar huden och arbetar innanpå huden utan att skada eller ändra form och huden känns mycket fastare och återfuktad samt att man får en ny lyster i ansiktet. De aktiva ingredienserna tillför huden extremt mycket näring och resulterar till bland annat reducering av fina linjer och utjämning.

NCTF innehåller:

 • 12 vitaminer; A, B, C och E – stimulerar cellernas funktion
 • 23 aminosyror – ökar proteinproduktionen
 • 6 koenzymer – skapar biokemisk reaktion i vävnaderna
 • 6 mineraler – påverkar reaktioner och cellfunktioner som påverkas av enzymer
 • 5 nukleinsyror – aktiverar cellulär kommunikation
 • 1 anti-oxidant – stoppar fria radikaler

Kontraindikationer

 • Vid konsumtion av starka mediciner t.ex. acnemediciner eller kortison
 • Vid konsumtion av blodförtunnande mediciner t.ex Waran
 • Aktiv acne
 • Gravida eller ammande kvinnor
 • Cancer


Boka tid online

%d bloggare gillar detta: